17.12.2013 Vánoční jarmark naruby – pedagogové a studenti Moravské vysoké školy Olomouc uspořádali v rostorách MVŠO první ročník vánočního jarmarku, kterému dali do přídomku název “naruby”. Ve škole totiž vše pro studenty organizují pedagogové. Na jarmarku to však bylo naruby. Organizovali hlavně studenti a pedagogové dodávali na jarmareční prodej své výrobky nebo věci, které už nepotřebovali a přímo je také prodávali. Studenti v tomto ohledu nezůstali pozadu a tak koupit bylo možno různé pochutiny, pečivo, vánoční punč, vánoční ozdoby, ručně vyrobené šperky, háčkované a pletené věci a spoustu dalších krásných věcí. V bazárku použitých věcí byla rovněž široká nabídka. Byly zde hlavně hračky, oblečení, obuv, sportovní potřeby a knihy. Výnos z jarmarku byl určen na nákup speciálních sluchadel pro dívku z dětského domova v Hranicích na Moravě, která trpí oboustrannou
nedoslýchavostí.

Naše nadace zde prezentovala svou činnost formou obrazových karet s fotografiemi a texty o projektech a akcích nadace. Další informace o nadaci dostali návštěvníci jarmarku prostřednictvím ozvučovací techniky při dvou hlasových vstupech.

Výnos z jarmarku činil neuvěřitelných 9.291,- Kč, nadace prodejem svých předmětů utržila 1.300,- Kč. Výnos z jarmarku předali zástupci studentů a pedagogů předsedovi Správní rady nadace na slavnostní schůzce 20.12.2013.
Nadace srdečně děkuje studentům i pedagogům MVŠO a těší se na další ročníky jarmarku!